Lahjasi odottaa kaupassa!

Toimitusehdot

Sopimusehdot

 

Nämä sopimusehdot koskevat Benefitclub.gogift.com-sivustoa, jonka omistaa ja jonka toiminnasta vastaa GoGift.com.

 

GoGift.com
Y-tunnus: 2203591-7
PL 4840
00002 HELSINKI
Sähköpostiosoite: info@gogift.fi

 

Käyttämällä Benefitclubin verkkokauppaa hyväksyt nämä ehdot ja sitoudut noudattamaan niitä.
 
Maksaminen
Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla luottokorteilla: MasterCard, Visa, JCB ja American Express. Kun tilaus on hyväksytty, maksettava summa varataan luottokortilta. Maksu peritään vasta sitten, kun tuote on lähetetty asiakkaalle. 
 
Hinnat
Kaikki verkkokaupassa ilmoitetut hinnat sisältävät 25 prosentin arvonlisäveron (GoGift.com on arvonlisäverovelvollinen Tanskassa). Pidätämme oikeuden muuttaa hintoja ilman eri ilmoitusta ja peruuttaa tilauksen selkeiden hintavirheiden johdosta. Selkeällä hintavirheellä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä, siten että tuotteen hinta poikkeaa selvästi tuotteen oikeasta myyntihinnasta. Jos tuotteen hinta poikkeaa selvästi oikeasta myyntihinnasta, sinun katsotaan ymmärtäneen ilmoitetun hinnan virheellisyys.
 
Toimitus
Toimitamme tilauksia kaikkialle Suomeen. Toimitusaika on yleensä 3-8 arkipäivää, ellei tuotekuvauksessa tai tilausvahvistuksessa mainita poikkeavasta toimitusajasta.
Oikea-aikainen toimitus edellyttää, että kuljetusyrityksen palvelut toimivat häiriöittä. Emme vastaa viivästymisistä, jotka johtuvat onnettomuudesta tai pakettien lajitteluvirheestä. Jos tuotetta ei toimiteta perille, jäljitämme paketin tai lähetämme maksutta uuden tuotteen.
 
Toimituskulut
Toimituskulut ovat 10 euroa koko maassa. Tarjoamme ilmaisen toimituksen tilauksille, joiden summa ylittää 100 euroa.  
 
Vaihto- ja palautusoikeus
Annamme kaikille tuotteille 14 päivän vaihto- ja palautusoikeuden, joka alkaa siitä päivästä, kun asiakas vastaanottaa paketin. Tuote pitää palauttaa samassa kunnossa kuin se oli vastaanotettaessa, ja se pitää palauttaa kaikkine osineen alkuperäispakkauksessa. Kun olemme vastaanottaneet ja tarkistaneet palautuksen, hyvitämme tuotteen ostohinnan luottokortillesi, tai jos olet ilmoittanut haluavasi vaihtaa tuotteen, lähetämme sinulle uuden tuotteen. Emme hyvitä tilauksen toimituskuluja, mutta palauttaminen ja vaihtaminen ovat asiakkaalle maksuttomia.
 
Muista aina ottaa meihin yhteyttä, ennen kuin vaihdat tai palautat tuotteita!

 

Asiakaspalvelun puhelinnumero : 020 752 8020
Asiakaspalvelun sähköpostiosoite : info@gogift.fi
Asiakaspalvelun aukioloajat : ma-pe 9.00-16.00 

       

Ottaessasi meihin yhteyttä sinun tulee ilmoittaa selvästi, että haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen. Lähetämme palautusta varten sinulle sähköpostitse pakettiosoitekortin, joka sinun tulee liimata palautuspakettiin. Lisäksi sinun tulee täyttää verkkokauppamme vaihto- ja palautusilmoitus, joka löytyy täältä. Ilmoituksessa tulee täyttää nimi, osoite, puhelinnumero, tilausnumero ja vaihdettavien tai palautettavien tuotteiden tiedot. Jos mahdollista, liitä pakettiin myös kopio lähettämästämme tilausvahvistuksesta.

Jos haluat vaihtaa tuotteita, pyydämme sinua ilmoittamaan jokaisen tuotteen kohdalla yksityiskohtaisesti, mihin tuotteeseen haluat sen vaihtaa. Voit vaihtaa joko samanhintaiseen tai halvempaan tuotteeseen. Hyvitämme mahdollisen hintaeron.

Huom.! Et voi palauttaa tilaamaasi tuotetta kieltäytymällä vastaanottamasta sitä ilman, että ilmoitat asiasta välittömästi asiakaspalveluumme. Emme myöskään vastaanota postiennakolla lähetettyjä paketteja.
 
Tuotetakuu
Annamme luonnollisesti kahden vuoden tuotetakuun kaikille verkkokaupasta ostetuille tuotteille. Pyrimme korjaamaan virheen, ja jos se ei ole mahdollista, vaihdamme tuotteen vastaavaan tuotteeseen. Tietyissä tapauksissa maksusuorituksen palauttaminen voi tulla kyseeseen. Valituksen tulee olla oikeutettu, joten emme korvaa tuotteen normaalia kulumista tai vikoja, jotka johtuvat virheellisestä käsittelystä tai hoito-ohjeiden laiminlyönnistä.
 
Kuinka pian minun on tehtävä virheilmoitus?
Virheestä on ilmoitettava kohtuullisen ajan sisällä siitä, kun olet havainnut virheen. Jos ilmoitat virheestä kahden kuukauden sisällä, valitus on aina oikea-aikainen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tehdäksesi virheilmoituksen.

 

Mitä tietoja tarvitsette virheilmoituksessa?
Kuvaile niin yksityiskohtaisesti kuin mahdollista, millaisesta virheestä on kysymys. Voit myös lähettää meille kuvia, jos se helpottaa virheen dokumentointia.
 

Yksityisyys ja tietosuoja
GoGift vastaa henkilötietojen asianmukaisesta käsittelystä. Henkilötietoja ei missään tilanteessa luovuteta tai myydä kolmannelle osapuolelle, ellei kyseessä ole oikeudellinen asia.
Sinulla on oikeus tarkistaa itseäsi koskevat henkilötiedot.
Noudatamme Suomen Henkilötietolakia.
 
Valitusoikeus
Jos haluat tehdä tuotetta tai tilausta koskevan valituksen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa info@gogift.fi. Asiakaspalvelumme on aina valmis auttamaan.
Lisätietoja saat myös Euroopan Komission verkkovälitteiden riidanratkaisu-sivustolta: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

Legally owner of webshop:
GoGift.com A/S
Mosedalvej 14
2500 Valby

Denmark
CVR. DK - 27 23 20 34